Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
14 novembre 2022

Els projectes d’agricultura urbana de Sostenipra a l’Smart City Expo World Congress

Un hort urbà, el prototip de reg SIRAH i la FoodE APP són algunes de les propostes que es presentaran a l’estand de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) durant la propera edició de l’Smart City Expo World Congress, que té lloc del 15 al 17 de novembre al recinte firal Gran Via de Barcelona.

 

Per primer any, la UAB comptarà amb un estand propi a l’Smart City Expo World Congress (SCEWC), l’esdeveniment internacional sobre ciutats i solucions urbanes intel·ligents organitzat per Fira de Barcelona, en què donarà visibilitat a les capacitats tecnològiques, al coneixement i als projectes destacats que desenvolupen els grups de recerca de la Universitat per millorar la vida dels ciutadans. La Universitat compta amb la CORE en Ciutats Intel·ligents i Sostenibles, una forta xarxa de recerca formada per personal investigador de diferents disciplines en aquest àmbit i és la primera universitat d’Espanya que ofereix un grau en Gestió de Ciutats Intel·ligents i Sostenibles.

A l’estand s’hi podrà veure un prototip d’hort hidropònic, desenvolupat pel grup de recerca Sostenipra de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) i comercialitzat per l’empresa derivada (spin-off) de la UAB Tectum Garden, que té l’objectiu de transformar entorns de treball en espais renaturalizats.

Sostenipra presentarà els resultats dels projectes d’agricultura urbana actualment en desenvolupament com són GROOF, FoodE, MOVE4EDU i la prova de concepte SIRAH en el marc del concepte “Fertilecity” o ciutats fèrtils.

A més de l’estand, la UAB també organitzarà una xerrada el dimecres 16 de novembre a les 16:30 h a l’Àgora de l’Innovation Plaza, en què presentarà la Universitat i les seves solucions i projectes.  Dimecres a partir de les 12 h hi haurà una presentació a càrrec de la Dr Verònica Arcas i en Ramiro González. Per la tarda, a les 16:30 h el Dr Xavier Gabarrell Durany presentarà el FoodE i la seva FoodE app.

Tant el catàleg de projectes com l’agenda d’activitats de la UAB al congrés es poden consultar a: https://www.uab.cat/core-ciutats/smartcityexpoworldcongress/