Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
19 juliol 2022

En marxa un nou projecte de col·laboració en economia circular i sostenible

Picture credit: Social media network vector created by rawpixel.com, available on Freepik

Aquest estiu iniciem el projecte “INSCE – Xarxa interdisciplinària per a una economia sostenible i circular“. El nostre objectiu és fomentar la cooperació i co-creació en l’àmbit de l’economia circular entre les universitats ECIU, a més de compartir experiències i ampliar els coneixements del personal acadèmic i investigador que hi participa. Per tal d’aconseguir-ho, es preveu realitzar una sèrie de tallers i debats sobre els reptes d’implementació de l’economia circular i sobre com els models de negocis circulars difereixen, funcionen i es desenvolupen en diversos entorns institucionals. Els tallers i debats permetran crear un mapa d’experiències conjuntes i temàtiques per identificar sinèrgies de cooperació futur en projectes de recerca i docència. El projecte té una durada de 12 mesos.

El coordinador del projecte és l’Escola d’Economia i Empresa de la Universitat de Tecnologia de Kaunas (Lituània). Hi participen com a socis el Departament de Gestió i Enginyeria de la Universitat de Linköping (Suècia), el Departament d’Enginyeria Industrial i Gestió de la Universitat de Tampere (Finlàndia) i el grup en Sostenibilitat i Prevenció Ambiental, (Sostenipra) de l’ICTA-UAB. També comptem amb socis no acadèmics com per exemple el municipi de Kaunas, així com empreses del sector tèxtil, energia eòlica i productes químics renovables.

El projecte INSCE està finançat per l’Institut Universitari de Recerca per a Regions Intel·ligents d’Europa (SMART-ER), el primer centre de recerca del consorci d’universitats europees ECIU. El SMART-ER és una aliança en recerca, innovació i educació que permet a totes les universitats membres de l’ECIU abordar conjuntament els reptes socials complexos en el marc de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 11: fer que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

Per a més informació sobre aquest projecte, podeu contactar a: laura.talens@uab.cat