Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
21 febrer 2021

Gara Villalba rep la distinció ICREA Acadèmia de la Generalitat

La Dra Gara Villalba ha estat guardonada amb una distinció de professora d’investigació concedida per la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

La distinció ICREA Acadèmia pretén impulsar i desenvolupar la recerca i el coneixement científic, humanístic i tecnològic en benefici de la societat. Gara Villalba ha estat distingida per la seva recerca d’excel·lència en l’àmbit de Ciència Enginyera.

ICREA va resoldre el passat divendres 12 de febrer la convocatòria del Programa ICREA Acadèmia, amb la concessió de 30 distincions amb l’objectiu d’impulsar i premiar l’excel·lència de la recerca dels professors de les universitats públiques de Catalunya, 8 d’elles per a investigadors i investigadores de la UAB.

Gara Villalba és Catedràtica del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona. Es va llicenciar al Massachusetts Institute of Technology (1998) i es va doctorar a la Universitat de Barcelona (2003), en ambdós casos en enginyeria química. La seva recerca està dedicada a l’estudi i optimització del metabolisme dels recursos des d’un enfocament sistèmic basat en eines d’Ecologia Industrial com l’Anàlisi de Flux de Materials i l’Anàlisi de Cicle de Vida. Els estudis recents se centren en analitzar i optimitzar el nexe entre aliments, energia i aigua dels sistemes urbans. Va ser becària Marie S. Curie (2015-2018) a l’Escola d’Enginyeria UC Mercè, període durant el qual va dirigir el projecte URBANCO2FLUX “Quantificació de l’impacte de la biosfera urbana en el flux net de CO2 de les ciutats a l’atmosfera”. Recentment va rebre una beca ERC Consolidator d’Horitzó 2020 de la Comissió Europea per al projecte “Anàlisi de sistemes integrats de vegetació urbana i agricultura (2019-2024)”