Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
13 març 2020

Sistemes alimentaris sostenibles

PI: Xavier Gabarrell

Aquesta línia de recerca, Sistemes d’aliments sostenibles, sorgeix de la necessitat de donar una resposta integrada a alguns dels reptes que planteja l’Agenda Urbana 2030 amb l’objectiu d’assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Analitza el potencial de l’agricultura urbana i la cadena alimentària per aconseguir que les ciutats siguin més sostenibles explorant l’optimització d’aliments, energia i aigua propis de l’àrea urbana. Sostenipra compta amb un hivernacle integrat al terrat (i-RTG) dissenyat per a l’agricultura vertical urbana (www.fertilecity.com). Aquesta és una de les poques instal·lacions del món que permet l’intercanvi d’energia, aigua i CO2 entre l’hivernacle i l’edifici. L’i-RTG inclou dos laboratoris, Agrourban Lab, cadascun d’ells de 100 m2. El primer està dedicat a la producció de tomàquets, amb un producció d’1,5 tones de tomàquets a l’any.