Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
29 abril 2024

Recuperació d’orina per produir aliments

Posem en marxa els experiments per a provar, per primera vegada, la viabilitat de recuperar orina humana d’un edifici per produir fertilizants alternatius per a cultius locals.

Durant el mes de març es van iniciar els experiments als laboratoris dedicats a l’agricultura urbana integrats a l’hivernacle del quart pis de l’edifici ICTA-UAB. Sobre dues varietats de cultiu de tomàquet s’avaluarà sota sistema hidropònic la fertirrigació alternativa orgànica amb aportació de nitrogen obtingut d’orina humana provinent de l’edifici, en comparació amb la fertilització inorgànica convencional de productes utilitzats habitualment. Per això, l’orina és separada i processada en origen a l’edifici mitjançant un reactor de llit mòbil (Moving Bed Biofilm Reactor) on passa el procés de nitrificació biològica.

Aquest experiment es troba dins dels objectius plantejats al projecte “Agricultura integrada en edificis per a una transició ecològica efectiva” (BINAFET), on Sostenipra, en conjunt amb la Universitat Politècnica de Catalunya, es proposa analitzar les sinergies entre els edificis i l’agricultura urbana per contribuir a la transició ecològica de les ciutats mitjançant la utilització dels recursos locals millorant el rendiment dels cultius hortícoles i augmentant la qualitat de la producció d’aliments.

Més informació sobre el projecte BINAFET a www.fertilecity.com.