Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
2 febrer 2023

Retrobaments i nous horitzons en la II Conferència Mundial de Doctor/es de Sostenipra

Group photo

Des de l’any 2008 i fins avui, a Sostenipra s’han titulat 42 doctors i doctores en Ciència i Tecnologia Ambientals. Les temàtiques de les tesis són ben diverses, des del compostatge fins al mobiliari urbà, però totes elles tenen un punt en comú: pretenen resoldre problemàtiques ambientals per les quals calen solucions urgents. Els doctores i les doctores formades a Sostenipra han acabat treballant en àmbits diversos, des de la recerca acadèmica en universitats i centres de recerca d’arreu del món fins a consultories i empreses privades. Al mateix temps, fins a una dotzena de doctorand/es s’estan formant al grup en l’actualitat. Dues spin-off també han estat el resultat de l’esperit emprenedor dels doctors i doctores Sostenipra: inèdit, un estudi d’ecoinnovació estratègica d’èxit reconegut, i Tectum Garden, una jove empresa d’agricultura urbana amb un futur prometedor.

 

Professional talks (Dr. Jordi Oliver, inèdit)

Per tal de compartir experiències i facilitar la interacció entre els (futurs) doctors i doctores de Sostenipra, els dies 26 i 27 de gener de 2023 vam organitzar una jornada de retrobament a l’ICTA-UAB. Van ser dos dies intensos plens de sessions interactives i presentacions amb actuals línies de recerca que han donat lloc a noves col·laboracions, retrobaments emotius i, sobretot, molts somriures. La jornada va comptar amb la participació presencial i virtual d’uns 42 doctors i doctores de diferents generacions de doctorat, incloent-hi bona part dels seus directors i directores de tesi.

Com a activitats destacades vam entregar les samarretes de doctores a la Dr. Neus Puy (número 8) i la Dr. Montse Núñez (número 10). També vam descobrir les connexions entre director/es i doctorands en les “Constel·lacions de Sostenipra” i vam participar en una sessió de trivial amb dades interessants sobre el grup de recerca. Els participants afiliats a d’altres institucions i empreses van oferir presentacions sobre la seva feina actual.