Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
25 octubre 2023

Taller d’Experts: “Avaluació ambiental de la transició energètica a Espanya”

L’equip Sostenipra del projecte LIVEN organitza un Taller d’Experts on debatran sobre l’esborrany del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) del MITECO.

Dia: Dijous, 26 d’octubre 2023
Hora: 9h
Lloc: Sala Z/022 – Z/023 ICTA-UAB & online  Zoom aquí
Idioma: Castellà  

Un dels principals motors de la transició energètica a Espanya és el Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC), que està en procés de revisió, i que estableix els objectius energètics i climàtics del país per al 2030. La col·laboració i el compromís entre totes les parts interessades són essencials per aplicar efectivament la transició energètica.

Aquest taller d’experts vol crear un ecosistema que involucri una àmplia gamma d’actors relacionats amb la transició energètica a Espanya. Serà un espai dinàmic que fomenti la col·laboració i la innovació mitjançant el procés de co-creació on les parts interessades podran identificar els principals reptes i llacunes en la implementació de les polítiques de transició energètica a Espanya, centrant-se específicament al PNIEC (Pla Nacional Integrat d´Energia i Clima) i el PROENCAT (Pla d´Energia i Clima de Catalunya).

L’objectiu principal del taller és explorar i analitzar les necessitats d’informació dels agents principals implicats en la transició energètica a Espanya. El taller demanarà l’opinió de participants experts de diferents àmbits implicats en la transició energètica a Espanya, inclosos els organismes governamentals, la indústria, el món acadèmic, cooperatives energètiques, organitzacions regionals, ONG i grups de defensa, per tal de desenvolupar estratègies i recomanacions que aborden les necessitats dels actors clau per assolir amb èxit els objectius de la transició energètica.

Programa  

 • 9:20 – 9:30h – Registre 
 •  9:30 – 10h  -  Benvinguda i Cafè
 •  10h – 11:30h – Sessió I: Del PNIEC21 al PNIEC23: evolució i nous reptes 
  Presentació: Enrique Pablo Palop Sánchez, MITECO
  Panell amb Alfonso García Márquez d’Unión Renovables;  Josep Nualart Corpes de Xarxa per a la sobirània energètica (XSE); SENER Energy (per confirmar)
  Obert per a la comunitat UAB 
 •  11:30 – 12h -  Pausa per a cafè i networking 
 • 12 – 13:30h   -  Sessió II: Identificant reptes globals, regionals i locals del PNIEC23 
  Sessió interactiva tancada  
  13:30 – 14:30 – Dinar i visita a l’edifici d’ICTA-UAB 
 • 14:30 – 15:30  – Sessió III: Diàleg entre acadèmia i societat. Sessió de pòsters interactiva  
  Obert a la comunitat ICTA-UAB 
 • 15:30 – 16h – Conclusions  

TALLER EXPERTOS