Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

El nostre equip

Investigadors

Prof. Xavier Gabarrell i Durany

Prof. Xavier Gabarrell i Durany

El Dr Gabarrell i Durany, Catedràtic del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB, és investigador sènior de l’ICTA-UAB (Unidad de Excelencia Maria de Maeztu -CEX2019-000940-M) i Coordinador Científic de l’SMART-ER de l’ECIU University. Dirigeix el grup de recerca en Ecologia industrial anomenat Sostenipra i el projecte Fertilecity. És expert en economia circular, agricultura urbana, anàlisi del cicle de vida (LCA), anàlisis de fluxos materials (MFA), i gestió de residus. 21 investigadors (14 des del 2011) han finalitzat i defensat amb èxit llur tesi doctoral sota la seva supervisió. Reconegut en la llista de Reuters que identifica i classifica als 1.000 millors acadèmics sobre clima del món segons la seva influència.

OrcidUAB

Prof. Gara Villalba Mendez

Prof. Gara Villalba Mendez

La Dra. Gara Villalba és professora catedràtica del departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigadora a la Unidad de Excelencia Maria de Maeztu (CEX2019-000940-M) ICTA-UAB. Formada al’MIT (USA) en Enginyeria Química, posteriorment s’ha especialitzat en temes de medi ambient i materials a travès de la seva tesis doctoral (Universitat de Barcelona, dept. Enginyeria Química, gener 2003). També imparteix el curs d’Ecologia Industrial del programa de màsters d’Estudis Ambientals. Recentment ha rebut una beca ERC Consolidator URBAG: Integrated System Analysis of Urban Vegetation and Agriculture (2019-2024, urbag.eu), de Horizon 2020 de la Comissió Europea. També és destinatària d’ICREA Academia 2021.

ResearcherID

Dra. Laura Talens Peiró

Dra. Laura Talens Peiró

La Dra. Laura Talens Peiró és investigadora i responsable de la línia d’investigació “Gestió de recursos per a una economia circular” del grup Sostenipra a ICTA-UAB. És enginyeria química per la Universitat Politècnica de València i la Universitat de Teesside, i Doctora en Ciència i Tecnologies Ambientals per la UAB. És experta en el camp de l’economia circular i en eines ambientals com l’ecodisseny, l’anàlisi de fluxos de materials (MFA), l’anàlisi de cicle de vida (LCA) i anàlisi d’exergia. Aquestes eines les ha aplicades per l’estudi del metabolisme de metalls i l’anàlisi d’equips elèctrics i electrònics.

Orcid

Dra. Cristina Madrid López

Dra. Cristina Madrid López

PhD in Environmental Sciences and Management. Researcher at ICTA-UAB. Marie Curie International Fellow at Yale University 2015-2018. Her research focusses on the sustainability assessment of policy strategies and technological innovations from an Industrial/Social Ecology/Complexity Theory perspective and including participation and narrative analysis methods. Previous works have assessed the water footprint, the water metabolism of socio-ecosystems and the nexus trade-offs of agricultural production and natural gas extraction with a geographical perspective in case studies like Spain, UK, Poland, the EU, India, Mauritius, South Africa, Ecuador or the US. Within URBAG, she develops the methods for the georeferenced assessment of the urban metabolism of water and energy with a nexus perspective.

ResearchgateOrcid

Dra. Anna Petit Boix

Dra. Anna Petit Boix

L’Anna és doctora en Ciència i Tecnologia Ambientals, té un màster en Estudis Ambientals amb especialització en ecologia industrial i és llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, és investigadora del programa María Zambrano a Sostenipra. Anteriorment, va ser membre del grup de recerca Circulus a la Universitat de Freiburg (Alemanya). D’entre els seus temes de recerca destaca l’anàlisi ambiental d’estratègies d’economia circular aplicades a les ciutats, fent especial èmfasi en l’agricultura urbana i el cicle de l’aigua. Per fer-ho, aplica eines i mètodes com ara l’anàlisi del cicle de vida.

OrcidResearchGateGoogle Scholar

Dr. Martí Rufí Salís

Dr. Martí Rufí Salís

En Martí és doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals amb la tesi “A Circular Economy Approach to Urban Agriculture: an Environmental Assessment”, té un màster en Estudis Interdisciplinaris amb especialitat en Ecologia Industrial i està graduat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest moments, és estudiant de doctorat a l’ICTA-UAB, treballant en la tesis doctoral titulada “Tancant els fluxos d’un hivernacle integrat en coberta: metabolisme de l’agricultura urbana mitjançant una perspectiva d’economia circular”. En Martí també està afiliat al Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de l’Escola d’Enginyeria de la UAB.

OrcidResearchGateGoogle ScholarLinkedin

Dra. Susana Toboso Chavero

Dra. Susana Toboso Chavero

La Susana és doctora en Ciència i Tecnologia Ambientals, té un màster en Estudis Interdisciplinaris amb especialització en Ecologia Industrial i és graduada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment està treballant en la seva tesi doctoral titulada “Integració del nexe entre aliments, energia i aigua a les cobertes de les ciutats: Les cobertes mosaic”. Se centra en la implementació de l’agricultura urbana, els sistemes d’energia, la captació d’aigua de pluja en cobertes infrautilitzats a les ciutats. Ella analitza aquests sistemes des d’una perspectiva ambiental i social utilitzant enfocaments quantitatius i qualitatius.

OrcidResearchgateGoogle ScholarTwitter

Dra. Verónica Arcas Pilz

Dra. Verónica Arcas Pilz

Verónica Arcas-Pilz és graduada en Biologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb especial èmfasi en biologia vegetal i fisiologia vegetal. Té un doctorat per l’ICTA-UAB. La seva tesi es va centrar en la reducció de la petjada ambiental de la producció agrícola urbana en el marc de l’economia circular. Té un màster a la Universitat de Hohenheim (Alemanya) en “Protecció del Medi Ambient i Producció Agrícola d’Aliments”. Actualment és investigadora postdoctoral al grup de recerca Sostenipra de l’institut ICTA-UAB.

Orcid

Dr. Felipe Parada

Dr. Felipe Parada

Originari de Santiago de Xile, Felipe Parada, Enginyer Agrònom, Llicenciat en Ciències Agropecuàries i Magíster en Gestió de Sòls i Aigües (Universitat de Xile), doctor en Ciència i Tecnologia Ambientals per l’ICTA-UAB. Després del seu mestratge en investigació sobre l’estimació de l’eficiència de l’ús de l’aigua en els cultius energètics (Jatropha curcas L.), ha desenvolupat treballs relacionats, sostenibilitat i avaluació ambiental en diferents àrees, centrat en el maneig eficient de l’ús de recursos hídrics i de sòl.

OrcidGoogle ScholarResearchGate

Investigadors en formació

Juan David Arosemena Polo, PhD Candidate

Juan David Arosemena Polo, PhD Candidate

Juan David és llicenciat en Estudis Ambientals per la Florida State University (FSU) i màster en Enginyeria Ambiental per la Universidad Tecnológica de Panamá (UTP). Ha completat el Màster en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat Ambiental, Econòmica i Social en l’especialitat d’Ecologia Industrial per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), realitzant un treball de fi de màster sobre la recuperació de nutrients dels residus sòlids i la seva reutilització com a fertilitzant en l’agricultura urbana. Juan David és estudiant predoctoral a l’ICTA i està interessat en la gestió de residus com a font de recursos per a zones urbanes en un context d’economia circular i metabolisme urbà.

Orcid

Guido Evangelista, PhD Candidate

Guido Evangelista, PhD Candidate

Guido és llicenciat a Nàpols a la Universitat Federico II en Ciències Agrícoles, Forestals i Ambientals i un màster en “Ecologia del canvi global i Objectius de desenvolupament sostenible” a la Universitat Alma Mater Studiorum de Bolonya. Després d’això, Guido va treballar com a intern a la universitat seguint diverses investigacions sobre hortalisses de fulla cultivades amb tècniques hidroponia i aeroponia en un entorn de granja vertical. El Treball de Fi de Màster de Guido va tractar sobre “Avaluació dels paràmetres de creixement i pigmentació de les fulles en un enciam vermell i verd (Lactuca sativa L.) cultivat amb diferents espectres de llum en una granja vertical”. El doctorat de Guido amb Sostenipra treballa el tema de l’agricultura urbana principalment a través del projecte FoodE, URBAG i els projectes estratègics en què participa el grup. En concret, Guido se centra en l’efecte de les llums LED sobre la taxa d’assimilació dels fertilitzants recuperats dels residus.

Diego Macall, PhD Candidate

Diego Macall, PhD Candidate

Diego té un títol d’Enginyeria Agronòmica obtingut a la Universitat Catòlica del Salvador, i un Mestratge en Economia Agrícola obtingut a la Universitat de Saskatchewan al Canadà. Actualment està fent treball doctoral explorant la possibilitat d’expandir l’agricultura urbana a nivell d’una ciutat, per contribuir a la seguretat alimentària. Les àrees d’interès de recerca inclouen la biotecnologia agrícola, la política agrícola i l’economia de la innovació. Per fer la seva feina, Diego utilitza múltiples eines microeconòmiques i de ciència social.

OrcidGoogle Scholar

Sara Molins Cabaní, PhD Candidate

Sara Molins Cabaní, PhD Candidate

La Sara és Enginyera Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i té un màster en Estudis Interdisciplinaris amb especialització en Ecologia Industrial de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i en Direcció de Projectes de la Universitat Ramon Llull (URL). Actualment, és doctoranda al grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB. La seva recerca està enfocada en sistemes de producció alimentaris amb especial atenció a la circularitat i al benestar animal.

Alexandra Peña, PhD candidate

Alexandra Peña, PhD candidate

Llicenciada en Economia i Màrqueting de la Universitat d’Economia Nacional i Mundial (Sofia, Bulgària) i Màster de Recerca en Direcció d’Empreses, Màrqueting i Comptabilitat de la Universitat Complutense de Madrid. Actualment és estudiant de doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És membre del grup de recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (Sostenipra) i forma part del projecte Fertilecity (www. Fertilecity.com).

Orcid

Mateo Sanclemente, PhD Candidate

Mateo Sanclemente, PhD Candidate

Graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Química, especialitat de ciència per la sostenibilitat i l’energia, per la Universiteit van Amsterdam i la Vrije Universiteit Amsterdam. Actualment, a Sostenipra, investiga la sostenibilitat de la reutilització dels components electrònics de l’automoció i les bateries dels vehicles elèctrics.

Orcid

Miquel Sierra Montoya, PhD candidate

Miquel Sierra Montoya, PhD candidate

El Miquel és graduat en Nanociència i Nanotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Té màsters en Química Industrial i en Estudis Interdisciplinaris en Sostenibilitat amb especialització en Ecologia Industrial (UAB). Actualment, treballa en el desenvolupament de models per estudiar els impactes socio-ambientals de la transició energètica.

Gaia Stringari, PhD candidate

Gaia Stringari, PhD candidate

Gaia té una formació interdisciplinària de grau en Ciències Farmacèutiques Aplicades per la Universitat de Padova (UNIPD) i de mestratge en Ciència Horticultural Internacional per la Universitat de Bolonya (UNIBO). Els seus estudis acadèmics es van centrar en l’extracció i aplicació de les drogues vegetals en la medicina natural i de seguida en la direcció d’horticultura amb particular interès per les plantes medicinals.

OrcidResearchgate

Pietro Tonini, PhD candidate

Pietro Tonini, PhD candidate

Pietro Tonini és un candidat al programa de doctorat en Environmental Science and Technology en el Institut de Tecnologia i Ciència Ambientals, Universitat Autonòma de Barcelona. Va obtenir el postgrau en Horticolture Science en la Universitat de Bolonya i en la Free Bozen University i va obtenir el grau en Agribusiness en la Universitat de Bolonya. Ara, la seva recerca està relacionada al Sistema alimentari i als factors que poden fomentar el consum sostenible de menjar.

Linkedin Research Gate

Elisa Appolloni, PhD Candidate

Elisa Appolloni, PhD Candidate

Elisa té un màster en Ciències i Tecnologies Agràries a la Universitat de Bolonya. Està fent un doctorat en una cotutela entre la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Bolonya.

Marta Iglesias Émbil, PhD candidate

Marta Iglesias Émbil, PhD candidate

Marta treballa en el departament de Medi ambient de Producte del Centre Tècnic de la companyia d’automoció SEAT, on és responsable de Materials Sostenibles, Ecodisseny i Ecoinnovació. Concretament, definint i tractant d’impulsar mesures en el marc de l’economia circular dins de la companyia. Simultàniament, està realitzant la tesi doctoral en “Ús de recursos en el sector de l’automoció” en l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental (ICTA-UAB), sota la direcció de les professores Gara Villalba (ICTA-UAB) i Alicia Valero (Institut CIRCE-Universitat de Saragossa).

Linkedin