Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
22 desembre 2023

Xavier Gabarrell, nou vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UAB

L’investigador de l’ICTA-UAB i director de Sostenipra Xavier Gabarrell i Durany és el nou vicerector de Campus i Sostenibilitat de la UAB en substitució de Carme Miralles. Així ho ha comunicat el rector de la UAB, Javier Lafuente, qui ha aprovat el canvi a l’Equip de Govern de la Universitat.

Gabarrell és catedràtic Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental. És llicenciat en Ciències Químiques (Química Industrial) per la UAB i doctor al Programa de Biotecnologia (1995). Ha estat director de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) del 2003 al 2006, i del 2018 al 2022. És l’investigador responsable del grup de recerca Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA, SGR). És membre de la junta directiva de l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) i coordinador científic de l’SMART-ER de l’ECIU University.

La seva recerca s’ha centrat en la biotecnologia ambiental -tractament de residus mitjançant fongs, etc.­ així com en l’ecologia industrial, els fluxos materials, els indicadors de sostenibilitat urbana, la sostenibilitat de cultius energètics, la prevenció ambiental, la gestió de residus i l’avaluació ambiental a l’empresa.

Font: ICTA-UAB