Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina

LIFE Biorreformed – Implantació d’una biorefineria mediterrània per impulsar la gestió forestal sostenible a través de l’obtenció de productes de valor afegit

L’objectiu principal del projecte és impulsar la gestió dels boscos mediterranis millorant una planta de biorefineria que utilitzarà torrefacció i piròlisis (TP) per produir productes químics renovables i biocombustibles a partir de la biomassa forestal.

En primer lloc, s’obtindrà biomassa de diferents zones forestals demostratives i que serviran per alimentar la biorefineria. A través de tractaments forestals innovadors s’obtindrà la millor combinació entre viabilitat econòmica i conservació dels serveis ecosistèmics i de la biodiversitat.

Es treballarà en diversos tipus de bosc: zones post incendi de pi blanc, suredes i boscos afectats per pertorbacions i decaïments. Els productes derivats d’aquest tipus de boscos coincideixen en el seu nul valor dins el mercat forestal.

S’obtindran els següents bioproductes (BP) gràcies a la biorefineria: 2 bio-oils (BP1, BP2), carbonet (biochar) (BP3) i gasos no condensables (BP4). Els bio-oils seran introduïts a la unitat d’extracció per extreure’n els antioxidants (polifenols) (Producte Final FP1) a partir de la fase aquosa (BP6). El biochar s’utilitzarà en calderes de biomassa per a produir escalfor (FP2) i les cendres resultants (BP5) seran retornades a les zones de demostració forestal i serviran com a font de nutrients i minerals, d’aquesta manera tancant el cercle de la biomassa. BP3 i BP6 també s’utilitzaran com a fertilitzants i bioestimulants (FP3).