Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
2 desembre 2022

Èxit de la jornada GROOF a Madrid

 

El passat 23 de novembre vam celebrar a Madrid una jornada explicativa del projecte europeu GROOF (Greenhouses to Reduce CO2 on Roofs). El projecte, iniciat l’any 2017, finalitzarà la primavera del 2023 amb la construcció i seguiment dels seus 4 hivernacles pilot. Aquests hivernacles estan ubicats a les cobertes d’edificis amb els que es generen sinergies energètiques, de calor i de reutilització de CO2.

Juntament amb la presentació dels resultats assolits del projecte GROOF es van convidar altres actors del sector de l’agricultura urbana: el grup de recerca Sostenipra (Xavier Gabarrell), referents com Joan Rieradevall, projectes municipals com “Horts al Terrat” per part de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), empreses emergents com Tectum Garden (Ramiro Gonzalez) i arquitectes involucrats en noves estratègies de disseny per la integració dels sistemes agrícoles a les ciutats com són 9AM Studio i sAtt Arquitectura.

La jornada va ser tot un èxit gràcies a la participació activa i entusiasta d’unes 45 persones interessades i experts en agricultura urbana amb les quals vam omplir l’aforament de l’Espacio Alameda d’Atocha.