Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
25 gener 2024

Finalitza el projecte FoodE

Dirigit per la Universitat de Bolonya, l’objectiu del projecte FoodE és millorar la seguretat alimentària i nutricional de les ciutats europees.

Mitjançant un mecanisme basat en la ciència ciutadana i en la recerca i innovació responsable, el projecte facilita la col·laboració entre entitats públiques, ciutadans, PIMES i organitzacions sense ànim de lucre. Mitjançant la implementació d’innovacions sistemàtiques relacionades amb l’alimentació sostenible i la realització d’activitats pilot, FoodE busca mesurar els beneficis ambientals, socials i econòmics dels sistemes alimentaris urbans, abordant els diversos reptes de les ciutats i regions europees.

El consorci FoodE ha estat compost per 8 universitats, 5 ciutats de la UE, 7 PIMES i 4 ONGs de 8 països de la UE, promocionant un enfocament interdisciplinari. El projecte ha inclòs diverses activitats com: la definició d’una metodologia per a l’avaluació de sistemes alimentaris urbans; la creació d’una base de dades amb més de 600 iniciatives alimentàries innovadores; la promoció d’un catàleg de xarxes i pol·linització creuada entre els sistemes alimentaris urbans europeus; la creació i implementació d’una aplicació mòbil (la FoodE App) per a la revisió, monitoratge i participació del consumidors; l’adaptació d’activitats d’aprenentatge per a nens, involucrant 35 escoles i 3500 alumnes; i el disseny d’un estàndard de certificació per a les iniciatives alimentàries urbanes (la FoodE Label). El grup de recerca Sostenipra ha participat com a soci en aquest projecte amb un paper principal en el desenvolupament i implementació de la FoodE App i la FoodE Label.

El 15 i 16 de gener de 2024, una delegació de Sostenipra va participar a l’esdeveniment final del projecte FoodE celebrat a Bolonya. La trobada va incloure representants de tots els socis de FoodE que van poder compartir els darrers resultats del projecte i discutir possibles plans d’explotació per després de la seva conclusió.

Descobreix més sobre FoodE: https://foode.eu/