Finalitza el projecte FoodE
Dirigit per la Universitat de Bolonya, l’objectiu del projecte FoodE és millorar la seguretat alimentària i nutricional de les ciutats europees.
Mitjançant un mecanisme basat en la ciència ciutadana i en la recerca i innovació responsable, el projecte facilita la col·laboració entre entitats públiques, ciutadans, PIMES i organitzacions sense ànim de lucre. Mitjançant la implementació d’innovacions sistemàtiques relacionades amb l’alimentació sostenible i la realització d’activitats pilot, FoodE busca mesurar els beneficis ambientals, socials i econòmics dels sistemes alimentaris urbans, abordant els diversos reptes de les ciutats i regions europees.
El consorci FoodE ha estat compost per 8 universitats, 5 ciutats de la UE, 7 PIMES i 4 ONGs de 8 països de la UE, promocionant un enfocament interdisciplinari. El projecte ha inclòs diverses activitats com: la definició d’una metodologia per a l’avaluació de sistemes alimentaris urbans; la creació d’una base de dades amb més de 600 iniciatives alimentàries innovadores; la promoció d’un catàleg de xarxes i pol·linització creuada entre els sistemes alimentaris urbans europeus; la creació i implementació d’una aplicació mòbil (la FoodE App) per a la revisió, monitoratge i participació del consumidors; l’adaptació d’activitats d’aprenentatge per a nens, involucrant 35 escoles i 3500 alumnes; i el disseny d’un estàndard de certificació per a les iniciatives alimentàries urbanes (la FoodE Label). El grup de recerca Sostenipra ha participat com a soci en aquest projecte amb un paper principal en el desenvolupament i implementació de la FoodE App i la FoodE Label.
El 15 i 16 de gener de 2024, una delegació de Sostenipra va participar a l’esdeveniment final del projecte FoodE celebrat a Bolonya. La trobada va incloure representants de tots els socis de FoodE que van poder compartir els darrers resultats del projecte i discutir possibles plans d’explotació per després de la seva conclusió.
Descobreix més sobre FoodE: https://foode.eu/