Vés al contingut principal Vés a la navegació principal Vés a la navegació de la pàgina Vés al peu de pàgina
17 abril 2024

Progressen les bateries biodegradables BIDEKO

La segona setmana d’abril va estar marcada per la reunió bianual dels grups de recerca que treballen en el projecte BIDEKO sobre bateries biodegradables.

La jornada va ser acollida entre l’ICTA-UAB i l’Escola d’Enginyeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. El projecte BIDEKO consisteix en el disseny d’una nova generació de bateries biodegradables de botó per satisfer les necessitats energètiques de dispositius de control d’agricultura de precisió, des d’una perspectiva d’economia circular sostenible. S’utilitzen mètodes d’ecodisseny i avaluacions mediambientals del cicle de vida.

Els grups de recerca van venir amb l’objectiu d’exposar els avenços realitzats en el marc del projecte, entre ells GICOM, CREAF, BCMaterials, Gaiker, ArcelorMittal i Sostenipra, detallant els resultats de les seves investigacions i debatent els pròxims passos a seguir. Així mateix, es va acordar sol·licitar una extensió d’un any més per al projecte.

No obstant això, la jornada no es va limitar únicament a les exposicions dels avenços. Es va planificar una visita guiada a les instal·lacions de l’ICTA, explicant i donant a conèixer les peculiaritats i particularitats de l’edifici. També el personal de GICOM ens va deixar visitar els seus laboratoris situats a l’Escola d’Enginyeria, i finalment les instal·lacions del CREAF a Caldes de Montbui, on ens van ensenyar uns assajos del projecte, on es van enterrar bateries en el sòl. Finalment, es va acabar la jornada amb un dinar els membres presents.

Més informació sobre BIDEKO a www.bideko-project.eu/